Podcasts av DJ Friendly på NRK P3

DJ Friendly spiller chillout og kule greier på P3 på torsdager og i helgene.

Dessverre får ikke NRK lov å legge ut podcasts av dette, ettersom det er mer en så så mange minutter musikk per time. Ettersom jeg liker å bruke ipoden min til å spille nymotens og moderne musikk, har jeg skrudd sammen en liten løsning som lager mine egne uoffisielle podcasts av sendingene.

Jeg har spurt litt rundt, og det er visst lov å ta opp fra radio til personlig bruk. Det sies også at det ikke lov å dele opptakene, så det skal jeg prøve å la være…

Alt som trengs er en linuxboks med crontab og en webserver, streamripper og litt python for å skrive ut RSS-feeden.

Trikset er å laste ned fra http://media.hiof.no/ en stund på akkurat rett tidspunkt. NRK har kopi av alle sendingene sine på en sur MMS-server (straum.nrk.no), men den er ikke særlig samarbeidsvillig og kan derfor bare ha det så godt.

Koden ligger på http://github.com/lkarsten/djfriendlyrip . README-filen sier litt om hvordan du, om du vil, kan snurre i gang din egen kopi.

Ha en fortsatt fin dag.

Oppdatert 2010-07-08: har gjort noen små endringer på koden på github; teksten er fornorsket, RSSen har fått Itunes-metainfo og MP3en får nå ID3v2.3-tag med bilde i. Da blir det finere på ipoden din. (byttet fra id3v2 til eyed3)

Oppdatert 2013-12-15: Er blitt en del historikk i denne posten nå. De som hører på bør ta en tur innom http://hyse.org/podcast/ .

Advertisement
This entry was posted in stuff and tagged , , , . Bookmark the permalink.

11 Responses to Podcasts av DJ Friendly på NRK P3

 1. Jo says:

  Hei. Dette er kjempebra :-) Jeg er også fan av DJ Friendly.

  Et spørsmål: Lagres mp3-filene på serveren som én fil per sang, eller lagres det én stor mp3-fil for hele programmet (med 2 timers lengde)?

  • lkarsten says:

   Jo: Disse filene blir nok til to timer lange MP3-filer ja. Det er litt kjipt når du spiller dem på noe annet enn ipod, men stort sett rusler det bare og går i bakgrunnen for min del. Jeg tenker ikke særlig mye over det.
   Grunnen til dette er i hovedsak at DJ Friendly sine sendinger gjennom media.hiof.no ser ikke ut til å bruke den innebygde funksjonen for å sende med navn på artist og sang. Om man skulle fått til noe sånt, så måtte man nesten ha gjort det manuelt .. evt koblet mot de spillelistene jeg hører at er mulig å få på epost? Hm, kanskje noe å tenke på.

 2. Fantastisk! Jeg har jobbet med noe lignende selv, men ikke fått det til (begrenset med kode-kunnskaper :/) Tror du mye må gjøres for å kjøre dette i OS X?

 3. eric says:

  Hei,

  Jeg har brukt hyse.org lenge, men bare manuelt. Nå prøver jeg å legge rss-feeden for DJFriendly i en torrent-klient for automatisk nedlasting, men får det ikke til…er det meningen at det skal gå an med den feeden du lager, eller er det noen andre måter å gjøre det automatisk på?

  Takk for hyse.org i alle fall, keep up the good work! :)

  • Hei Eric.

   Flott du setter pris på opptakene.
   Det sies at det finnes offisielle podcaster på radio.nrk.no nå, kanskje det er et alternativ om du sitter fast med det tekniske.

   Opptakene er direkte tilgjengelig på web, du trenger ikke bruke bittorrent. For å laste dem ned automatisk må du ha en RSS-leser på maskinen din.
   Jeg har brukt FeedDemon på Windows, men det finnes sikkert mange alternativer. (google “rss reader windows”)
   Jeg bruker podcatcher på android og hpodder på linux, og er fornøyd med det.

   Lykke til :)

   -Lasse

 4. Takk Lasse for de uoffisielle podcasts du opptar!

 5. Tiger says:

  Hei Lasse

  Det virker som feeden har sluttet å oppdatere. Betyr det slutten på den uofisielle podcasten?

  Jeg har ikke hørt på annet de siste åra, så det vi være verdensomveltende for meg om feeden pensjoneres…. =(

 6. Hei alle. Jeg har litt hardwareproblemer og måtte flytte opptakene. Send meg en mail om du er interessert.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s