NTNU sin kalender i Google Calendar

NTNU IT kjører kalendertjenesten http://kalender.ntnu.no/ basert på godt modne Oracle Calendar.

I tilfelle noen andre har tatt steget inn i totusentallet og bruker en annen kalender, her er hvordan man kan få en iCalendar-fil ut av NTNU sin kalender.

Du trenger:

 • NTNU kalenderkonto
 • websted med python-støtte, f.eks. http://folk.ntnu.no/.
 • http://syncml2ical.com/
 • Litt pythonkode. NTNU sin kalender, eller syncml2ical, er litt dårlig på tegnsett og tidssoner så .ics-fila må justeres litt.
 • (google calendar)
 • (mobiltelefon, goosync.com + ~10USD)

Hovedulempene her er at kalenderdataene dine går ukryptert over nett, og at alle på NTNU (om de vil) kan lese kalenderavtalene dine gjennom å logge på login.stud.ntnu.no og lese passordet ditt. Menmen, la oss gå for obscurity in depth som sikkerhetsmodell, det ser jo ut til å fungere for alle andre ;-)

I tillegg, om du bruker Google Calendar, så henter den bare .ics-feeds hver sjette time. Det kan være litt upraktisk, men for mitt bruk er det greit nok. For en litt kjappere synkronisering kunne kunne man sannsynligvis brukt disse pythonbibliotekene de tilbyr og lagd en mer aktiv synkejobb – men det får noen andre gjøre :)

Utfør følgende:

 1. bytt passord på kalenderkontoen din. Bruk Windows-klienten, der er det en “Change password” i menyen et sted.
 2. hent filterkoden fra github. Legg i f.eks. public_html/ical/ på login.stud.ntnu.no.
 3. Modifiser config.py, sett passord og (evt) brukernavn.
 4. Verifiser med curl at du får ut en icalfil. http://folk.ntnu.no/foo/ical/ical.cgi . Om det ikke virker, sjekk .htaccess og sett var/ til 777 så webserveren får lov å logge.
 5. Legg til urlen i google calendar! profit!

Om du har en Nokia mobiltelefon, er  http://goosync.com/ en god måte å få synket mobilen sin mot google calendar. Det finnes sikkert bedre og billigere tjenester, for alt jeg vet, men goosync virker flott for meg.

Alternativt kan eventyrlystne grafse nedi SOAP-biblioteket som visstnok er tilgjengelig og påslått. Det skal gi ut .ics direkte. Jeg har ikke testet det.

Merk at den innimellom feiler. Da blir kalenderen din tom. Vet ikke om det er syncml2ical eller oracle calendar som gir opp. Pass på. :-)

Oppdatering 2010-10-29: Det ser ut til å være litt forvirring rundt sikkerhetsaspektet her. Det er to momenter slik jeg ser det: 1) noen kan sniffe HTTP-trafikken som går over nett. Ikke særlig sannsynlig, men det kan jo skje. 2) noen med NTNU-konto leser ut det nye passordet du har satt for kalenderkontoen din, slik at de i teorien kan logge på som deg i kalenderen. De kan lese ut dette passordet fordi de kan kjøre kode på samme webserver, slik at de kan lage et program som leser ut passordet.

This entry was posted in stuff and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to NTNU sin kalender i Google Calendar

 1. Pingback: NTNU-kalenderen ut av isolasjon at IMEbeta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s